Laster...
 

Nyheter

Nye bøker

System Administrator torsdag 06 oktober 2011
I første halvdel av 2011 har Springers forlag gitt ut 3 bøker hvor norske/svenske thyreoideaeksperter er forfattere.

Arne Heilo, Krystyna Grøholt, Eva Sigstad; Atlas of Thyroid Lesions

Dette atlaset som er et resultat av tverrfaglig samarbeid i Thyreoideagruppen ved Radiumhospitalet, er unikt.

Radiolog Arne Heilo og cytologene/patologene Krystyna Grøholt og Eva Sigstad har samlet ultralydbilder, cytologi- og histologibilder, systematisert dette. Med forklarende tekster er dette blitt en meget verdifull lærebok for alle som arbeider med sykdommer i thyreoidea ikke bare for radiologer og cytologer. For diagnostikkerne er dette et obligatorisk verk.

Nystrøm, Berg, Jansson, Törring, Valdermasson: Thyroid Diseases in Adults

Også våre svenske kollegaer har kommet med bok på Springers forlag i år.

Boken er basert på den svenske boken av samme forfattere, men er utvidet og oppdatert. Den dekker både utredning og behandling av sykdom og forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen. Videre gir den en grei innføring i anatomi, fysiologi, embryologi og immunologi som bakgrunn for å forstå utvikling av sykdom og diagnostikk.

Boken kan på det sterkeste anbefales.

Paul Shreve and David W Townsend: Clinical PET-CT in Radiology. Integrated Imaging in Oncology

I denne boken er overlege Trond V Bogsrud ansvarlig sammen med Val J Lowe og Ian D Hay (begge ved Mayo Clinic, Rochester, USA) for kapittelet ”PET-CT of Thyroid cancer”

Shreve og Townsend er to store internasjonale PET-profiler.

Boken er primært skrevet for radiologer og nukleærmedisinere som arbeider med klinisk, onkologisk PET-CT og leger under utdanning innenfor disse spesialiteter, men den vil også ha interesse for onkologer. Boken omfatter en solid oversikt over tilgjengelig teknologi, den omfatter kapitler om bildetolkning generelt, særlige problem knyttet til undersøkelse av barn, bruk av bildediagnostikk i staging av kreftsykdommer, bruk av FDG PET-CT i evaluering av behandlingsrespons, den gir en komplett oversikt over bruk av PET-CT for de enkelte kreftformer, og den omfatter bruk av PET-CT i stråleterapiplanlegging.

Boken er nok for de spesielt interesserte, men kapittelet PET-CT of Thyroid cancer gir i tillegg til en fullstendig oppdatering om PET og thyreoidea også nyttig bakgrunnsstoff om thyreoidea anatomi og sykdom.

Stoffskiftesykdom? Veien til et friskere liv

Stoffskiftesykdom? Veien til et friskere liv er skrevet av Bente Bakke, tidligere forbundsleder i NTF. Formålet med boken er å gi de mange som rammes av stoffskifte-sykdom nødvendig kunnskap om egen situasjon slik at de kan samarbeide med legen om en best mulig behandling. Boken er rettet mot alle grupper pasienter, enten de har høyt eller lavt stoffskifte, struma, knuter eller kreft i skjoldbruskkjertelen. Det er egne kapitler om barn, ungdom, kvinner, menn og eldre.

Boken, som er en paperback utgave på 288 sider, koster 249,- og kan bestilles hos din lokale bokhandler. Når du bestiller er det smart å oppgi ISBN nummer: 978 82 92496 992. Dette identifiserer boken og du er garantert at bestillingen din blir korrekt. Det er også mulig å bestille boken på internett direkte fra Kom forlags nettside, eller på E-post, du vil da få boken for 200,-, men vi gjør oppmerksom på at frakt på 80,- kommer i tillegg. For å få medlemsrabatten må du velge det eksemplaret som er merket NTF.
Image