Laster...
 

Nyheter

Nytt: e-læringskurs: Fra Uro til Mestring

System Administrator søndag 15 mai 2016
- Sørlandet sykehus i samarbeid med Stoffskifteforbundet og fagfolk fra Tyreoideaseksjonen ved Oslo Universitetssykehus, har laget e-læringskurs for pasienter.
- Personer som nylig har fått en diagnosen høyt stoffskifte har stort behov for informasjon. Vi har utviklet nettkurs slik at både pasienter og pårørende kan lære om og mestre sykdom, sier Anette Strømsbo Gjørv.

- Sammen med pasienter og helsepersonell er det laget kurs for pasienter med høyt stoffskifte, hypertyreose. Denne sykdommen rammer et stort antall både kvinner og menn i Norge hvert år. I e-læringskurset skal pasienter kunne finne svar på mye av det de lurer på.

- For at behandlingen skal bli best mulig, er opplæring viktig. Det gjelder særlig for dem som har kroniske sykdommer eller lange behandlingsforløp. Pasienter har ofte mye kunnskap om egen sykdom. I dette kurset har vi samarbeidet med brukere og Norsk Thyreoideaforbund, nå Stoffskifteforbundet, for å utvikle et mest mulig relevant kurs, sier Strømsbo Gjørv.

- Opplæring på nett gir alle pasienter et kvalitetssikret kurs som kan hjelpe dem til å bedre å forstå kompleksiteten i sykdommen. Dette er viktig for trygghet og mestring av egen sykdom, sier Ingrid Norheim, endokrinolog ved Oslo universtitetssykehus. Hun har vært med i utviklingen av e-læringskurset.

- Vi viderearbeider nå og letter tilgjengeligheten, så man kan at kuset via nettet på mobiltelefon.

puff.png